BestSTO

Як вибрати ГБО?

рубрика

Існує два основні підходи у виборі газобалонного обладнання.

  • Вибір повністю готового комплекту одного виробника, наприклад Prins. Ці комплекти працюють абсолютно коректно (природно за умови грамотного і якісного монтажу), за рахунок того що компоненти системи спочатку проектувалися під використання в одному комплекті і якість виготовлення цих компонентів перебуває на дуже високому рівні. Завідомо відомі всі параметри системи і закладені в блок управління. Єдиний недолік цих систем & ndash; це ціна. Як правило таке обладнання встановлюють на дорогі автомобілі.
  • Вибір універсального комплекту, таких як Zenit, King, Stag, Tamona. Основною особливістю цієї електроніки є те, що вона може працювати з більшістю відомих газових форсунок і редукторів. При виборі такої системи на установника гбо лягає додаткова відповідальність на правильний вибір компонентів гбо. Також, грамотна настройка. Не вірно обраний редуктор або форсунки можуть негативно відбитися на якості і надійності роботи системи в цілому. Чи не сумлінні установники, як правило, використовують найдешевші компоненти. Про що природно клієнт навіть не здогадується. Що б Ви не потрапляли в таку ситуацію, розглянемо детально, як правильно вибрати основні компоненти гбо.

Комплект ГБО PRINS - 1

Комплект ГБО PRINS - 2

Комплект ГБО Tamona

Комплект ГБО Zenit

Редуктор ГБО

Основна функція - випаровування газу і підтримка робочого тиску в системі. Розглянемо основні редуктори, представлені на українському ринку.

Tomasetto випускає три типи редукторів для систем розподіленого уприскування газу.

Basic, Alaska, Artic.

Всі вони мають одноступенчатую конструкцію, обладнані вбудованим електромагнітним захисним клапаном і фільтром рідкої фази газу.

Дуже надійна і невибаглива до якості газу конструкція. Клапан, дозуючий газ виконаний на важеля схемою, що позитивно позначається на точності дозування і здатності перетравлювати газ з чужорідними домішками.

З особливостей можна відзначити пристрій аварійного клапана. При перевищенні тиску в 3,5 бару мембрана долаючи зусилля пружини аварійного клапана, відкриває його і газ потрапляє в розвантажувальну камеру. Яка в свою чергу підключена до вакууму впускного колектора. Відповідно при спрацьовуванні аварійного клапана.

Газ потрапляє у впускний колектор і від надлишку палива, двигун глухне і закривається електромагнітний клапан.

Basic

Без додаткового підігрівача газу, розрахований на мотори потужністю до 90 к.с.

Alaska

Має у своїй конструкції додатковий підігрівач випаруваного газу. Розрахований на мотори потужністю від 80 до 136 к.с.

Редуктор ГБО Tomasetto Alaska

Arctic

Має додатковий попередній підігрівач рідкого газу. Розрахований на мотори потужністю від 120 до 240 к.с.

Сайт виробника www.tomasetto.com

Редуктор ГБО Tomasetto Arctic

Gurtner

Редуктор Gurtner - Має конструкцію аналогічну редукторів Tomasetto, за винятком аварійного клапана, також надійний і не примхливий до якості газу. З недоліків варто відзначити & ldquo; музикальність & rdquo; даного редуктора. При роботі може видавати звуки. Випускається в двох варіантах 220 kWatt і 300 kWatt

Сайт виробника www.gurtner.fr

Редуктор ГБО Gurtner

HL-Propan

HL-Propan - має оригінальну конструкцію випарника, завдяки якій при дуже незначних обсягах здатний забезпечувати газом мотори, потужністю до 250 к.с. На жаль на цьому всі достоїнства цього редуктора закінчується.

Недоліки - невеликий ресурс, можливість попадання газу в систему охолодження.

Сайт виробника www.hlpropan.cz

Редуктор ГБО hl-propan

Редуктор Shark (Шарк)

За своїми характеристиками подібний до редуктора Tomasetto Alaska, але перевершує його. За рахунок більш потужного обігріву і збільшеною камери для випаровування газу здатний працювати з моторами до 200 к.с. Аварійний клапан виведений в окремий вузол, що позитивно позначається на надійності і виключає подтравливания газу у впускний колектор, що згодом призводить до утрудненого старту на бензині після тривалої стоянки.

В цілому дуже збалансований, надійний редуктор.

Стаття про форсунки Barracuda в журналі Автоцентр (клікабельно)

Редуктор Шарк

Форсунки ГБО

Основна функція - дозування газу. Правильно підібрані форсунки - запорука довгого без проблемної експлуатації.

Valtek type 30

Простота конструкції забезпечує високу ремонтопридатність, здатність перетравлювати не самий якісний газ. А через не високу вартість отримали дуже широке поширення. Основний недолік не дуже точне дозування газу.

Через великий плунжер мають високу інерційність в роботі. За тієї ж причини сильно температурно залежні, тобто при великих перепадах температур, при інших рівних умовах видають різні порції газу. В обладнанні Tamona і Zenit є функція температурної корекції, яка практично повністю нівелює цей недолік.

Мають величезну кількість клонів, таких як Alex, Rail, Fema, Mimgas и т. д.

Форсунки ГБО Valtek type 30

Valtek type 34

Точність дозування газу значно підвищилася щодо Valtek type 30

Але з'явилися і недоліки. В першу чергу - НЕ ремонтнопригодні. Друге - не великий ресурс (приблизно - 30-50 тис.км.).

Сайт виробника www.valtek.it

OMVL

Точність дозування газу вище ніж у Valtek type 30. Завдяки пластиковому корпусу, продуктивність форсунки практично не залежить від температури, і може використовуватися з електронікою, яка не враховує температуру форсунок.

Форсунки ГБО OMVL

Matrix

Дуже висока точність дозування. Основний недолік - бояться масла в газі (воно потрапляє в газ з перекачувальних насосів). Навіть невеликої кількості досить для нерівномірної роботи. Комплектуються спеціальними фільтрами з відстійниками. При засміченні досить швидко можна почистити.

Сайт виробника www.matrix.to.it

Форсунки ГБО Matrix

Keihin

Найвища точність дозування, абсолютна лінійність в роботі, відсутність будь-яких температурних залежностей і здатність без проблем переварювати брудний газ, всі ці якості виводять в безапеляційні лідери цей продукт. Єдиний недолік це ціна. Цими форсунками комплектується обладнання Prins.

www.keihin-corp.co.jp

http://www.prinsautogas.com/en/

Форсунка Keihin ГБО

Форсунка Keihin ГБО

Форсунка Keihin ГБО

Форсунки ГБО Keihin

Форсунки Barracuda

Форсунки Barracuda, відрізняються високою точністю надійністю і стійкістю до забруднення. Вони випускаються польським виробником ALEX. Конструктивно і за технічними характеристиками ці форсунки схожі з японськими Keihin. Варто відзначити, що в процесі експлуатації форсунки Barracuda не потребують калібрування.

Проведені дослідження показали високі технологічні характеристики, високий ресурс роботи і відмінно зарекомендували себе на ринку як якісний надійний асортимент автомобільного устаткування.

Форсунка Barracuda ГБО

Форсунка Barracuda ГБО

Форсунка Barracuda ГБО

Форсунка Barracuda ГБО

Hana

Форсунки Hana досить хороша копія форсунок Keihin, мають практично всі переваги форсунок Kehin і стоять при цьому значно дешевше.

Сайт виробника www.hanalpg.com

Форсунки ГБО Hana

Форсунки Hana и Keihin

З повагою, Матвеєв Роман.

Поделиться:

ЧОМУ ВАРТО ЗАМОВИТИ У НАС?
Наша команда надає кращі умови для встановлення ГБО на Ваш автомобіль. Обладнання та досвід нашої команди дозволяють виконувати послуги на найвищому рівні.
Досвід
Більш 15 500 переобладнаних авто за 15 років досвіду роботи
Гарантія
Гарантія 3 РОКИ без обмеження пробігу
Якість
Фахівці з великим досвідом роботи
Розстрочка
Установка ГБО в розстрочку під 0%.

ВАШ ТЕЛЕФОН
ВАШ emaill
Завантаження...