BestSTO

Покоління ГБО

рубрика

На ринку ГБО існують кілька типів систем газобалонного обладнання. Для їх класифікації прийнято використовувати термін «покоління».

Кожне покоління працює за своїм принципом. Саме про це ми хотіли з Вами поговорити.

Для початку потрібно сказати, що відмінність в системах відноситься до елементів подачі газу, а також системі управління. Інші компоненти (балон, газові трубки, заправний пристрій) у всіх поколінь ідентичні.

1 покоління ГБО

Ежектор з регістром (з електро або вакуумним редуктором).

Найпростіша схема подачі газу в двигун, оснащується ежекторним редуктором з електро або вакуумним керуванням. Далі простий механічний дозатор і змішувач.

Газ подається у впускний колектор, до загального ресиверу.

(перше покоління ГБО)

2 покоління ГБО

Ежектор з лямбда контролем

Основа системи така-ж як і в першому поколінні, тільки замість простого механічного дозатора, встановлюється кроковий двигун, сигнал на який приходить від контролера. Вхідними сигналами для нього служать сигнал лямбда-зонда і датчик положення дросельної заслінки. Має також назву, лямбда-контроль система.

(друге покоління ГБО)

3 покоління ГБО

Впорскування газу не використовує за основу розрахунку упорскування газу стратегію упорскування бензину.

У цій системі використовується редуктор з надлишковим тиском. Газ подається окремо в кожен циліндр. Дозується спеціальним дозуючим пристроєм з кроковим двигуном. Чи не використовує для розрахунку запланованого газу стратегію упорскування бензину.

(третє покоління ГБО)

4 покоління ГБО

Впорскування газу, послідовне.

При роботі на газі, двигуном продовжує керувати бензиновий блок управління, тільки сигнал на бензинові форсунки є вхідним сигналом для газового блоку управління. Газовий блок управління вносить свої корекції, враховуючи також температуру газу, форсунок, тиск газу і управляє електромагнітними газовими форсунками. Тобто газовий блок управління є надбудовою і при роботі задіяні всі штатні датчики двигуна.

(четверте покоління ГБО)

5 покоління ГБО

Уприскування рідкого газу з насосом в баку.

У цій системі також як і в системі 4-го покоління. При роботі на газі, двигуном продовжує керувати бензиновий блок управління, сигнал на бензинові форсунки є вхідним сигналом для газового блоку управління. Основна відмінність від системи 4-го покоління є, то що газ подається в колектор в рідкому вигляді. Для того, щоб забезпечити стабільний тиск газу і виключити ймовірність випаровування газу до форсунок в балоні встановлено газовий насос. В системі 5-го покоління відсутня редуктор-випарник, що, безсумнівно, полегшує монтаж в сучасних моторах, де мало місця в підкапотному просторі.

(п'яте покоління ГБО)

З повагою,
команда Motor-Gas.

Поделиться:

ЧОМУ ВАРТО ЗАМОВИТИ У НАС?
Наша команда надає кращі умови для встановлення ГБО на Ваш автомобіль. Обладнання та досвід нашої команди дозволяють виконувати послуги на найвищому рівні.
Досвід
Більш 15 500 переобладнаних авто за 15 років досвіду роботи
Гарантія
Гарантія 3 РОКИ без обмеження пробігу
Якість
Фахівці з великим досвідом роботи
Розстрочка
Установка ГБО в розстрочку під 0%.

ВАШ ТЕЛЕФОН
ВАШ emaill
Завантаження...