https://www.traditionrolex.com/46
BestSTO

Як вибрати форсунки ГБО?

рубрика

Незважаючи на схожість газової і бензинової форсунки, у них є ряд істотних відмінностей.

  1. Оскільки обсяг випаруваного газу в 250 разів перевищує еквівалентну дозу бензину, то все прохідні перетини у газовій форсунки в десятки разів більше ніж у бензинової. Як ми знаємо обсяг пропорційний кубу лінійних розмірів. Звідси випливає наступне відмінність:
  2. Газові форсунки мають дуже низький електричний опір на відміну від бензинової. Опір обмотки бензинової форсунки близько 16-17 Ом, газової 1-3 Ом. Це пов'язано саме з тим, що газових форсунок необхідно пропускати через себе набагато більше палива (за обсягом), ніж беніновим. Відповідно у газових форсунок повинна бути інша стратегія управління. Бензинова форсунка відкривається простим імпульсом 12 В, але якщо такий-же імпульс подати на газову форсунку, вона просто "згорить" через низький опір обмотки, форсунка перегріється і вийде з ладу. Тому газові форсунки відкриваються за допомогою Шиман (широтно-імпульсна модуляція (вставити фото1)) На форсунку подається початковий імпульс, який відкриває форсунку, потім імпульс зникає і знову з'являється. Це відбувається настільки швидко, що форсунка не встигає закритися і обмотка при цьому не перегрівається.
  3. Оскільки газ знаходиться в випаровування стані на відміну від бензину, немає необходіості в застосуванні високоточних розпилювачів, досить звичайного штуцера, який встановлений у впускному колекторі близько бензинової форсунки.

У газовій форсунки, як і у бензинової є ряд важливих параметрів від яких залежить стабільність і рівномірність роботи двигуна, витрата палива, відмовостійкість і ще ряд інших не менш важливих параметрів.

Розглянемо основні

  1. Лінійність роботи
    Один з найважливіших параметрів роботи. Якщо форсунка відкривається на 3 мс і видає певну порцію газу, то при відкритті форсунки на 6 мс, порція газу, яку видає форсунка повинна бути в два рази більше. При абсолютній очевидності цього факту у більшості бюджетних форсунок це не так. Характеристика їх продуктивності не лінійна. Використання таких форсунок веде до перевитрати газу, втрати потужності і передчасного виходу з ладу каталітичного нейтралізатора і необхідності передчасно регулювати теплові зазори клапанів. У цій дисципліні на висоті форсунки Barracuda і Hana.
  2. Час реакції
    Це час через яке фізично відкривається форсунка після того як на неї прийшов сигнал. Чим цей час менше тим краще. Як бачимо з графіків - перше місце розділили Keihin і Barracuda потім з великим відривом Hana за нею Valtek. Форсунки Matrix досить швидко відкриваються, але дуже довго закриваються, це дуже погано позначається на точності дозування.
  3. Однакова продуктивність різних форсунок
    Форсунки встановлені на одному двигуні повинні видавати оінаковое кількість газу на кожен циліндр. Знову ж при уявній очевидності це не завжди так, особливо у бюджетних форсунок, таких як Valtek.
  4. Стабільність параметрів при зміні температури
    Форсункам доводиться працювати в досить широкому діапазоні температур від -25 до 120 градусів. Як відомо при зміні температури фізичні тіла змінюють свої геометричні розміри. Газова форсунка Baraccuda, використовує такий плунжер, який має мінімальний коефіцієнт температурного розширення. Хід плунжера, який дозує газ дуже маленький, близько 0,5 мм. Якщо він збільшиться в розмірах, відповідно буде відкриватися на меншу величину і знизиться продуктивність форсунки. У дешевих форсунок хід плунжера зменшується на 20% !!!
  5. Стабільність параметрів з урахуванням зносу
    Форсунка - це механічний виконавчий елемент, який в процесі роботи здійснює мільйони циклів. І характеристика продуктивності може змінюватися. Дуже важливо, щоб ця характеристика, протягом всього терміну служби не змінювалася більш ніж на 5%. Форсунки Barracuda забезпечують стабільну характеристику продуктивності протягом 300 мільйонів циклів, це приблизно 250 тис км пробігу.

Статті про форсунки Barracuda в журналі Автоцентр (клікабельно)

Форсунки Barracuda

Форсунки Barracuda

Форсунки Барракуда
Поделиться:

ЧОМУ ВАРТО ЗАМОВИТИ У НАС?
Наша команда надає кращі умови для встановлення ГБО на Ваш автомобіль. Обладнання та досвід нашої команди дозволяють виконувати послуги на найвищому рівні.
Досвід
Більш 15 500 переобладнаних авто за 15 років досвіду роботи
Гарантія
Гарантія 3 РОКИ без обмеження пробігу
Якість
Фахівці з великим досвідом роботи
Розстрочка
Установка ГБО в розстрочку під 0%.

ВАШ ТЕЛЕФОН
ВАШ emaill
https://www.traditionrolex.com/46
Завантаження...