BestSTO

Чи можна в машини для американського ринку заливати наш 92-й бензин?

рубрика

Спочатку розберемося, що таке октанове число (далі ОЧ)?

ОЧ бензину характеризує стійкість бензину до детонації - самовозгорання від стиснення. Чим воно вище, тим вища стійкість. ОЧ можна визначити двома способами:
• Моторним
• Дослідницьким

В обох випадках використовується одноциліндровий мотор зі змінним ступенем стиснення. У моторному, вимірювання проводяться на обертах 900 об / хв і високим навантаженням, в дослідному - 600 об / хв і середнім навантаженням.

Якщо ОЧ визначили за допомогою моторного методу, то воно позначається MON (Motor Octane Number) і воно завжди на кілька одиниць нижче ОЧ визначеного дослідним методом. У Радянському Союзі на моторний метод вказувала буква А (А-72, А-76).

Якщо його визначили за допомогою другого методу, то позначається воно, як RON (Research Octane Number). На пострадянському просторі позначається АІ. В Європі АІ-92 -Normal, АІ-95 Super, АІ-98 Super Plus.

В Америці і Канаді все по-іншому. Там існує індекс AKI (Anti knock Index). AKI - це середньоарифметичне між RON і MON. Тобто наш АІ-95 (RON = 95 MON = 87) в Америці буде дев'яносто першим, а дев'яносто восьмий ((RON = 98 MON = 89)) - дев'яносто третім.

Не вірте «доморощеним» експертам, які щиро вважають, що Toyota або Mercedes, адаптують свої мотори під дев'яносто другий бензин. Ніхто нічого не модифікує. Мотори однакові. Просто для американського ринку вказують мінімальне октанове число AKI, яке вказується на бензинових колонках в США.

7686.jpg
* Фото з інтернет

Поделиться:

ЧОМУ ВАРТО ЗАМОВИТИ У НАС?
Наша команда надає кращі умови для встановлення ГБО на Ваш автомобіль. Обладнання та досвід нашої команди дозволяють виконувати послуги на найвищому рівні.
Досвід
Більш 15 500 переобладнаних авто за 15 років досвіду роботи
Гарантія
Гарантія 3 РОКИ без обмеження пробігу
Якість
Фахівці з великим досвідом роботи
Розстрочка
Установка ГБО в розстрочку під 0%.

ВАШ ТЕЛЕФОН
ВАШ emaill
Завантаження...