BestSTO

Новинки на ринку ГБО

рубрика

Вартість палива в Україні не радує не тільки власників бюджетних автомобілів, але і тих, хто їздить на більш дорогих машинах, включаючи преміум-сегмент. Саме для них за минулий рік з'явилося кілька дуже цікавих систем ГБО.

Ринок газобалонного обладнання в Україні, втім, як і в усьому світі, досить консервативний. Він безпосередньо прив'язаний до нових технологій, що впроваджуються в класичні двигуни внутрішнього згоряння. Проте за минулий рік на українському ринку з'явилося дві дуже цікаві системи. Це ГБО 5-го покоління з впорскуванням газу в рідкій фракції (LPi) і 6-го покоління (LPdi) для двигунів з безпосереднім уприскуванням палива. Обидві системи випускає голландська фірма Vialle.

ГБО: 5-е покоління

Головна відмінність ГБО 5-го покоління LPi (Liquid Propane Injection) - подача газу (зріджений, пропан-бутан) у впускний колектор здійснюється не в газоподібному (парова фракція), а в рідкому стані - через спеціальні форсунки. Тому система LPi має абсолютно нову конструкцію. Так, редуктор (випарник) замінений блоком клапанів (регулятор тиску) і газо-паливним насосом.

У газовому балоні розміщений газо-паливний насос, який під тиском подає скраплений газ до самих форсунок. Змінилися і трубопроводи - замість мідної трубки застосовані дві одиночні магістралі з синтетичного волокна. Головне достоїнство ГБО 5-го покоління - більш висока точність впорскування, ніж стверджують установники, а різниця з бензиновим мотором в витраті палива знижена до мінімуму.

Примітно, що потужності характеристики завдяки випаровуванню газу у впускному колекторі можуть виявитися навіть вище, ніж на бензині. Вартість ГБО 5-го покоління - близько 19000 грн. для 4-циліндрового мотора.

ГБО 5 покоління - схема

ГБО: 6-е покоління

Друга новинка - ГБО LPdi (Liquid Propane direct ingection) для моторів з безпосереднім уприскуванням палива в циліндри (VW - FSI, TSI; Mercedes -CGI і т. Д.), Яке також представляє голландська фірма Vialle. Це обладнання, яке у нас умовно відносять до шостого покоління, має спільні риси з ГБО 5-го покоління. А відрізняється воно тим, що газ подається в рідкому стані через «рідні» бензинові форсунки двигуна. Як і в попередньому випадку, тут використовується балон з насосом високого тиску, які подає рідкий газ до спеціального пристрою узгодження, де відбувається перемикання подачі газу і бензину. Дане обладнання привабливо тим, що дозволяє не тільки зберегти заводську потужність мотора, але і підвищити її. Так, за інформацією виробника, в автомобілі VW Passat 1,8 TSI потужність 160-сильного мотора підвищується до 169 л. с. Коштує такий комплект близько 20000 грн.

Варто зазначити, що для вищезазначених моторів з безпосереднім уприскуванням є й інша схема установки вузлів і їх роботи. У них газ подається в газоподібному стані через класичні газові форсунки, врізані у впускний колектор. У цій схемі бензинові форсунки продовжують працювати і на газі, але через них проходить близько 10-15% палива, що забезпечує охолодження розпилювача і виключає його закоксування.

ГБО 6 покоління - схема

Заправний вентиль

С выходом на рынок ГБО 5-го и 6-го поколений к этому оборудованию стали предлагаться дополнительные керамические фильтры, которые устанавливаются между заправочным пистолетом и газовым баллоном. Важно знать то, что такой фильтр может быть съемным, т. е. ввинчиваться в заправочную горловину непосредственно перед заправкой. К нему, собственно, и подключается пистолет газозаправочной станции. Последний вариант фильтра (стоит 40 евро) удобен тем, что штуцер, куда он вкручивается, может иметь компактные размеры, поэтому фильтр легко разместится в лючке, где расположена горловина бензобака.

Заправний вентиль

Форсунки

У сегменті газових форсунок також є цікаве поповнення - вироби південно-корейського бренду Hana engineering. Це свого роду аналог відомих японських преміум-форсунок Keihin, які доступні тільки в комплекті з голландським ГБО Prins VSI (1500 евро). Однак Hana адаптовані під різні системи ГБО, т. Е. Ними можна укомплектувати ГБО практично будь-якого виробника. Дані форсунки відрізняються високою продуктивністю, дуже високою точністю дозування і мають значно меншу ціну щодо форсунок Keihin (планка на 4-цил. - 1600 грн.).

Форсунки HANA

Радимо до читання статтю:
Секрети від газівників. Газові помилки. ГБО: визнання професіоналів.

Поделиться:

ЧОМУ ВАРТО ЗАМОВИТИ У НАС?
Наша команда надає кращі умови для встановлення ГБО на Ваш автомобіль. Обладнання та досвід нашої команди дозволяють виконувати послуги на найвищому рівні.
Досвід
Більш 15 500 переобладнаних авто за 15 років досвіду роботи
Гарантія
Гарантія 3 РОКИ без обмеження пробігу
Якість
Фахівці з великим досвідом роботи
Розстрочка
Установка ГБО в розстрочку під 0%.

ВАШ ТЕЛЕФОН
ВАШ emaill
Завантаження...